Mijn achtergrond

Ik ben Alma Koric (1977), ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen. Met mijn achtergrond in twee verschillende culturen heb ik het voordeel om scherp een cultuuraspect te belichten, wat vaak onzichtbaar blijft en onbewust vaak voor veel misverstanden, onbegrip en vooroordelen zorgt. Ik ken, net als de meeste mensen, tegenslagen in mijn leven. Ik heb geleerd dat als je van A naar B wilt of verlangt, eerst moet accepteren dat je bij A bent.

Voordat ik mijn eigen Gestalt psychotherapie praktijk in Rotterdam oprichtte, was ik werkzaam in het onderwijs en in het bedrijfsleven. Mijn nieuwsgierigheid naar de beweegredenen van mensen en hun persoonlijkheid bracht mij bijzondere coaching ervaringen. Toen ben ik de opleiding tot gestalttherapeut op het opleidingsinstituut Multidimens gaan volgen en werk ik nu als gediplomeerd Gestalttherapeut.


Mijn (Gestalt psychotherapie) werkwijze

In mijn Gestalttherapie praktijk in Rotterdam ondersteun ik je in het zoeken naar je eigen antwoorden. Samen onderzoeken we hoe je contact maakt: “wat ervaar je, wat denk je, wat voel je, wat neem je waar”. Welke betekenis hebben deze waarnemingen en ervaringen voor je? Samen onderzoeken we wanneer deze zich manifesteren en wat voor betrekking ze hebben op je probleem. In de therapie krijg je geen 'advies', maar door je eigen ervaring (beleving) te onderzoeken zal je zelf ondervinden wat je wilt doen. Als therapeut help ik je om je aandacht te geven aan wat je denkt, voelt en ziet, zo leer je op een andere ”voor jou nieuwe manier” om te gaan met je problemen, wensen en /of uitdagingen. Hierdoor krijg je besef dat je een aandeel hebt in je eigen gedrag en gevoel.

Om de kwaliteit van mijn werk te garanderen volg ik regelmatig opleidingen, bijscholingen, supervisie en intervisie. Ik sluit me volledig aan bij de voorgeschreven ethische code van mijn beroepsvereniging NVAGT.


Mijn motto en visie

gestalttherapeut psychotherapeut - Alma Koric

Mijn moto is “Word wie je bent’. Dit vertaal ik vanuit gestaltvisie en mijn eigen ervaring als volgt: wees aanwezig in het hier-en-nu. Jij bent alleen in het hier-en-nu aanwezig. Het verleden is achter je en de toekomst vóór je, die heb je niet. Het enige wat je hebt is het hier-en-nu en door aanwezig te zijn, ervaar je jezelf. Door jezelf te ervaren leer je jezelf kennen. Jij wordt bewust van jezelf. In het hier-en-nu kun je jezelf accepteren. De synoniem voor acceptatie is volgens gestalt ‘liefde’. Door liefdevol (mild) naar jezelf te kijken accepteer je jezelf. Dan wordt je jezelf.


Wil jij hier en nu leven, dan verwelkom ik je graag in mijn praktijk!