Ervaringen

van cliënten

Door de therapie bij Alma heb ik een totaal andere kijk op het leven en mijn eigen ik gekregen. Alma is oprecht, warm, zonder oordeel en eerlijk, met oog voor mij, mijn uitdagingen en verlangens. Zij luisterde met aandacht, volgde mijn tempo, legde feilloos de vinger op de zere plek(ken) en heeft mij weer leren voelen. Het was soms confronterend om te ontdekken waarin ik vastliep, maar daar tegenover was het een ontzettende verrijking dat zij mij daarin juist mogelijkheden liet zien, liet ervaren om te mogen voelen en er te mogen zijn. Zij gaf mij de tijd en ruimte die ik nodig had, om te kunnen en te mogen ontdekken. Alma heeft mij geleerd om weer lief te hebben, contact te hebben met mijzelf en van daaruit contact met de ander. Het heeft zo’n enorme vrijheid, rust, lucht, licht en ruimte gegeven. Een sessie met Alma is elke keer opnieuw verhelderend, verrijkend en inspirerend! Ik ben dankbaar voor allemooie en waardevolle momenten; het heeft mijn leven veranderd.

Alma liet me voelen hoe ik signalen uit mijn hart en lichaam kon opvangen en hoe belangrijk het is om die signalen serieus te nemen. In plaats van alleen naar je ratio te luisteren. Er kwamen daardoor veel emoties los, daarin zocht ze mijn grenzen op en ze liet me die emoties heel bewust ervaren. Confronterend was het soms. Maar ze deed dat altijd op een warme en veilige manier. Het heeft me echt geholpen om meer in balans te komen, ik ken mijn kracht nu beter en voel me daardoor ook veerkrachtiger.

Ik hoop dat Alma nog vele mensen mag helpen groeien zoals ze dat bij mij heeft gedaan. Haar compassie, geduld en doortastendheid maken haar een geweldige therapeut.
Ik heb de therapie bij Alma 2,5 jaar geleden afgesloten en ben nog altijd dankbaar voor dit traject. Ik heb weer leren voelen, wat een groot transformatieproces in gang heeft gezet. Bewustzijn is inmiddels niet meer weg te denken uit mijn leven en helpt mij iedere dag om mijn eigen geluk te kiezen (en dit met anderen te delen).

Alma weet op een rustige en doortastende manier tot de kern door te dringen. In een warme en vertrouwde sfeer pellen we samen stapje voor stapje de schil af van hetgeen mij belemmert. Elk probleem wordt serieus genomen! Met praten én lichaamsgerichte oefeningen helpt ze mij bij mezelf naar binnen te kijken en bewust te worden van ‘hoe ik de dingen doe’. Zonder dat ik daarbij ‘in een hokje’ geplaatst wordt. Ze leert me met mildheid naar mezelf te kijken en naar mijn gevoel te luisteren. Door af en toe ook iets over zichzelf te vertellen, durft Alma ook zíchzelf kwetsbaar op te stellen. Regelmatig lachen we dan om de humor die in een herkenning zit.

Dit alles maakt dat Alma voor mij een hele fijne gids is op mijn innerlijke reis. Een reis, die inmiddels een stuk minder intensief is, maar waarvan het heel fijn is om zo af en toe de koers nog eens door te nemen.


Alma is een leuk mens en zeker ook stevig en ferm in haar aanpak. Ze komt gemakkelijk tot de kern van de thema’a die spelen. Wat ik fijn vind is dat ze zaken voor mij heeft gerelativeerd en positiever hernoemt. Door de sessies heb ik mezelf weer een beetje meer leren kennen en waarderen. 

Ik kan niet anders dan lof schrijven. Als vreemde kom je in een omgeving wat direct vertrouwd voelt en waar een mooie sfeer hangt. Alma Koric heeft een bijzonder mooie manier van benaderen naar mij als cliënt en ze gaat recht op het doel af, ipv lang er omheen dralen. Ik zou haar absoluut aanraden, een betrokken vrouw die echt naar je luistert en handvatten geeft.

Ik heb Alma benaderd voor diverse persoonlijke uitdagingen, vanaf het eerste moment was ik op mijn gemak en kon ik mijn verhaal doen. Ik heb de sessies als zeer nuttig en fijn ervaren, het heeft mij geholpen mezelf beter te leren kennen en te leren een betere connectie te maken tussen gevoel en ratio. Alma analyseert snel, kan zich goed inleven, is betrokken maar ook duidelijk in de communicatie. Hierdoor een grote persoonlijke ontwikkeling kunnen doormaken waarvoor ik Alma zeer dankbaar ben.

Ik heb vandaag Alma weer mogen ontmoeten en ik heb gevoeld en gezien, hoe zeer zij haar eigen pad heeft gevolgd, ondanks alle obstakels. Dat maakt haar de therapeut, coach om te vertrouwen, om op te bouwen. Zij is wie zij is. Zij is geworden wie zij is en daar wilt zij graag andere mensen bij helpen. Zij kent een weg daar naar toe en weet dat ieder een eigen weg daar naar toe heeft af te leggen. Ja, Alma is de vrouw die jouw vraagstuk is toe te vertrouwen. Mooi mens!

Ton de Baaij (collega)