Alma


Mijn motto is "Word wie je bent". Vanuit de gestaltvisie en mijn eigen ervaring benadruk ik het belang van aanwezig zijn in het hier-en-nu. Het verleden is voorbij en de toekomst is nog niet gekomen, enkel het moment van nu is van belang. Zelfbewustzijn en zelfacceptatie komen samen in het huidige moment. Door je eigen aanwezigheid volledig te ervaren in deze staat van zijn, vindt transformatie plaats.......daar wordt je jezelf.

Lees meer.


Ik ben Alma Koric (1977) en ik heb persoonlijk ervaren hoe krachtig en transformerend Gestalttherapie kan zijn. Op mijn 29ste liep ik vast in mijn carrière in de IT-sector en voelde me diep ongelukkig, zonder goed te begrijpen waarom. Na jaren van onbestemde gevoelens, vastzittend in gedachten die mij vertelden dat ik me aanstelde, ontdekte ik de kracht van Gestalttherapie. Het ongelukkig zijn met mijn werk bracht me tot inzichten die mijn leven verrijkten. Ik begrijp nu beter waarom mijn gevoelens me leidden naar dit pad van heling en transformatie. Dit bracht me tot het besef dat iedereen wel eens ontevreden is, maar dat betekent niet dat je er alleen voorstaat. Herkenbaarheid is de sleutel tot groei, en ik geloof dat het oké is om hulp te vragen. Door mijn eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om jezelf te begrijpen en een diepere connectie met jezelf te creëren. Ik gun elke mens om dat te ontdekken.


Mijn passie voor het begrijpen van de beweegredenen en persoonlijkheden van mensen is geworteld in mijn ervaringen als begeleider van studenten. Deze ervaringen zijn mijn meest waardevolle herinneringen uit die periode van mijn professionele leven.


Mijn Gestaltpraktijk heb ik opgericht met de missie om volwassenen te helpen bij het omgaan met gevoelens van ontevredenheid en vastlopen in het leven. Ik begrijp hoe gedachten van twijfel en zelfonderschatting kunnen leiden tot innerlijke strijd.


Ik woon al meer dan 30 jaar in Rotterdam en voel me een Rotterdamse in hart en nieren. Ik ben gepassioneerd door de diversiteit van deze stad, die uit de as is herrezen tot een nieuwe, bruisende plek die zich steeds opnieuw uitvindt.

Ik ben getrouwd met de liefde van mijn leven en we hebben samen twee lieve dochters.Mijn (Gestalt psychotherapie) werkwijze

In mijn Gestalttherapie praktijk in Rotterdam ondersteun ik je in het zoeken naar je eigen antwoorden. Samen onderzoeken we hoe je in contact staat met jezelf:

"wat ervaar je, wat denk je, wat voel je, wat neem je waar?". Welke betekenis hebben deze waarnemingen en ervaringen voor je? We kijken naar hoe deze zich manifesteren en wat voor betrekking ze hebben op je probleem.


In de therapie krijg je geen 'advies', maar word je uitgenodigd om je eigen belevingen te onderzoeken en zelf te ontdekken wat voor jou belangrijk is. Als therapeut ondersteun ik je bij het richten van je aandacht op gedachten en gevoelens die zich aandienen. Zo leer je op een andere ”voor jou nieuwe manier” om te gaan met je problemen, wensen en /of uitdagingen. Door deze aanpak besef je dat je invloed hebt op je eigen gedrag en gevoel. Samen werken we aan het vergroten van jouw zelfinzicht en zelfregie.Om de kwaliteit van mijn werk te garanderen volg ik regelmatig opleidingen, bijscholingen, supervisie en intervisie. Ik sluit me volledig aan bij de voorgeschreven ethische code van mijn beroepsvereniging NVAGT.Opleidingen en cursusen


2023 Brainspotting practitioner, Brainspotting Nederland te Barneveld

2021 Gestalt-Lichaamswerk & Trauma, Kempler Instituut te Barneveld

2018 Systemisch werk, THE 7TH C (Ria van Linden) te Antwerpen

2017 Relatietherapie training, IVC instituut te Kortrijk

2017 Familie opstelling, THE 7TH C (Ria van Linden) te Antwerpen

2017 Voice Dialogue, Multidimens door Eric Cuypers te Antwerpen

2016 Leergang Ontwikkelingspsychologie door Ida Dom,  Multidimens te Antwerpen

2016 Opleiding Psychosociale hulpverlening PSBK, tot erkend complementair hulpverlener HBO, BIVT instituut te Beverwijk

2015 Gestalttherapie en Psychopathologie (DSM), Multidimens te Antwerpen

2013 Opleiding voor Gestalttherapie (4-jarige opleiding + 2 jaar voor diploma erkenning), Multidimens te Antwerpen

2003 Didactische opleiding HBO-onderwijs, Vrije Universiteit Amsterdam

2002 HTS Ing. Informatica & Informatiekunde, Haagse Hogeschool/TH Rijswijk (Bedrijfskundige Ontwikkeling van Informatievoorziening)